Lapburkolatok

Az aszfalttal és az egyben betonozott felületekkel szemben a beton burkolókövek jelentős előnye, hogy könnyen lerakható, újra felszedhető, átrakható, szí­nösszetétele és kialakí­tása szabadon választható.
A gyephézagos járólapok szolgálnak a parkoló- vagy tároló helyeken gépkocsival járható zöldfelületek létrehozására. Minőségi betonból készült rácsszerű alapváz képez nagyméretű talajkamrákat ( kb. 45%-os gyeparány ). A rögzí­tett felület ellenére nagy a ví­zelvezető képesssége.

Elemválaszték Egyéb

041

Méret: 60 x 40 x 9 cm

Súly: 30 kg/db
Elemszükséglet:
 4 db/m2
Csomagolás:
 32 db/raklap
Szí­nválaszték: szürke

_

40 x 40 cm sima                                            40 x 40 cm mintás

sima_kocka30k

45 x 45 cm mintás                                            50 x 50 cm mintás

25k15k

 

 

Fa hatású lapburkolatok– egész 43 x 43 x 5 cm – 20 kg/db
– fél 43 x 21,5 x 5 cm – 10 kg/db
– negyed 21,5 x 21,5 x 5 cm – 5 kg/db
– harmad 43 x 14 x 5 cm – 7 kg/dbfa_lapokTöbbféle mintázat elérhető:mintazat045 

 1. Alapozás
  Az alapnak kb.30 cm-rel szélesebbnek kell lennie mint a burkolandó felületnek. Már az alapozásnál figyelembe kell venni, hogy a csapadékví­z elvezetéséhez a térkövet oldalirányú lejtéssel kell fektetni.
  íltalában 20-25 cm vastagságú zúzalék vagy 0/30-as kavicsrétegbe kell fektetni a térköveket, majd vibrohengerrel vagy vibrolappal jól kell tömörí­teni. Az alaprétegek, és a burkolat megtámasztásához célszerű szegélyköveket beépí­teni.
 2. ígyazat
  Az elkészí­tett alapra (altalajra) egyenletesen kell terí­teni a kb. 2-5- és 3-5 cm vastag homok vagy zúzalékágyazatot. A kész zúzalékágyazatot nem szabad tömörí­teni.
 3. Lerakás
  A munkálatokat a jobb sarokban kezdjük zsinór segí­tségével, lehetőleg a legmélyebb ponton. A térköveket az ágyazatra helyezzük. Csatornák, aknák, sávok készí­tésénél a burkolóköveket a megfelelő vágóeszközökkel (pl. törőolló) kell levágni a megfelelő méretre.
 4. Fugázás
  A fugákat száraz homokkal, finom kaviccsal vagy zúzalékkal söpörjük be. (0/2, 0/3-as homok vagy 1/3- as zúzalék)
 5. Bevibrálás
  Tisztí­tsuk meg a fugázó anyagtól, mert különben az összekarcolja a térkövet. Megfelelő vibrálólappal egyszer hosszában, és egyszer szélességében vibráljuk be

A betonon olykor-olykor képződő világos foltok vagy szürke fátylak esetében ún. kivirágzásokról van szó. Ezek technikailag elkerülhetetlenek. Az idő folyamán a normál légköri hatások mellett ezek a kivirágzások ismét eltűnnek, mivel itt egy fizikai folyamatról van szó.

.